Getuigenissen

Gered door navelstrengbloed

“Onze dochter had geen kans op overleven zonder een stamceltransplantatie. Ik had tevoren wel al van de navelstrengbloedbank gehoord, maar stond er niet bij stil. Nu wil ik graag aan elke zwangere vrouw zeggen: zet gewoon die handtekening om je navelstrengbloed af te staan. Het bloed wordt zo heel nuttig gebruikt en is na de geboorte toch van geen belang meer voor je baby. Voor anderen des te meer. Voor Marlies was het een nieuw leven. Een geschenk dat we met al het geld van de wereld niet hadden kunnen kopen.” Hilde, mama van Marlies.

Lees hier het verhaal van Marlies

 

 

 

Getuigenis van een arts

"C. was 15 jaar toen wij bij haar de diagnose stelden van een zeer kwaadaardige vorm van acute leukemie. Zij was de dochter van een alleenstaande moeder, met tweewekelijks contact met de papa die inwoonde bij de grootouders. Na intensieve voorbereiding moest zij eind 2011 een stamceltransplantatie van een vreemde donor ondergaan. Die procedure verliep erg verwikkeld met schimmelinfectie van de longen, afstotingsverschijnselen en uiteindelijk ook pancreas- en nierfalen, waarvoor zij langdurig op intensieve zorgen verbleef. Zij overleed begin 2012. De mama werd geconfronteerd met de hoge ziekenhuisfacturen, Sofhea verleende een tussenkomst van 4612€ voor de uitstaande facturen."

 

 

 

Een patiënte getuigt

“In 2009 werd bij mij de ziekte van Kahler vastgesteld. Na langdurige chemotherapie onderging ik in 2010 een autologe stamceltransplantatie. Dit ging gepaard met heel wat verwikkelingen, wat leidde tot algemene verzwakking en een grote afhankelijkheid van derden. Ik moest langdurig revalideren. In 2002 ben ik gescheiden van een echtgenoot met hoge schulden, waarvoor ik de eerste jaren na de echtscheiding mee moest afbetalen. Gezien een grote reorganisatie bij mijn toenmalige werkgever verloor ik in 2008 mijn job en startte ik uit noodzaak als zelfstandige trainer/coach. Gezien mijn zelfstandig statuut ontvang ik een uitkering van slechts 1058€ per maand. Ik hoop snel weer aan het werk te kunnen, maar de adviserend geneesheer stelt nog een termijn van 1,5 jaar voorop vooraleer ik mijn job terug kan opnemen. Mijn spaarcenten zijn ondertussen bijna volledig opgebruikt. Ik heb uitstaande onbetaalde ziekenhuisfacturen van 3542€ en een afbetalingsplan van 75€ per maand.Daarom ben ik Sofhea dankbaar voor de financiële tussenkomst. "

 

 

 

Thank you.

"I got leukemia, 56 years old, (…), worldwide no matching donor could be found. I was told I only had 3 months to live, unless a last chance, and that was your matching umbilical blood. And up to now, after a 3 years long and heavy struggle, that saved at last my life…  I'm doing so good that my oncologist considers me as a kind of miracle, but that miracle happened in fact thanks to an unknown mother and child. I'm trying to express my infinite gratitude to the both of you. May life bless you. " B.